Gazet van Antwerpen 8 juli 2008
Marathonloper opent restaurant


08/07/'08 Kees Visser en zijn Portugese echtenote Naïde Gabriël uit Meerhout openen Portugees restaurant Casa de Sabores in Veerledorp in Veerle (Laakdal). De voormalige kok van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) haalde vorig jaar het nieuws als marathon-loper voor het goede doel.

Nederlander Kees Visser en Naïde Gabriël wonen al enkele jaren in Meerhout. Kees werkte zeven jaar als kok bij het SCK. Zijn job combineerde hij met het lopen van marathons. Vorig jaar zamelde hij met het lopen van een marathon 2.000 euro in voor het Medisch Pedagogisch Instituut (MPI) in Geel-Oosterlo waar zijn gehandicapte dochter Sophie schoolloopt. Nu start hij een tweede leven in het centrum van Veerle.

“Het was altijd een droom voor ons om een eigen restaurant te openen. We grepen onze kans toen we deze zaak in het centrum van Veerle leeg zagen staan. Marathons lopen, is voor mij voorbij. Ik hoopte er ooit vijftig te doen. Dit jaar liep ik er nog zes. Zo kon ik stoppen op het ronde getal van 25”, vertelt de Meerhoutse Nederlander.

Zout

 

Kees en Naïde lieten geen moeite achterwege om Casa de Sabores - wat huis van de smaak betekent - op volledig Portugese leest te schoeien. “Voeding en drank komen van speciale leveranciers. We serveren Portugese keuken voor Vlaamse magen. Dat betekent minder heftige kruiden en minder zout dan Portugezen gewend zijn”, zegt het echtpaar.

De uitbaters lieten het servies speciaal uit Portugal overkomen. De staking van Portugese truckers zorgde voor spannende momenten. “We moesten luchtvracht inschakelen om alles tijdig hier te krijgen”, zucht Kees. “Om de sfeer er helemaal in te krijgen sluiten we niet uit dat er in de winter fado-muzikanten naar de zaak komen.”

 Veerledorp 64, 2431 Veerle
STRATENPLAN
Tel.: 014/226355
E-mail: info@casadesabores.be
BTW BE 897363925
Openingsuren:
Maandag & Dinsdag: 17.00u tot 21.00u
Woensdag & donderdag: gesloten
Vrijdag: 17.00u tot 22.00u
Zaterdag: 12.00u tot 22.00u
Zondag: 12.00u tot 21.00u